Ćilibar - JelenaPlus Shop

Ćilibar

Ćilibar zajedno sa biserima, gagatom i koralima predstavlja organski kamen. Ćilibar je okamenjena smola. Baltički ćilibar je skoro sav od smole drveta pinnus sussinifera. Baltički ćilibar je star oko 35 miliona godina. Postoje i stariji koji su nastali pre oko 100 miliona godina.

Boja ćilibara varira od skroz bele. preko svetlo žute, crveno braon do skoro crne.

Stručnjaci razlikuju do 350 vrsta ćilibara. Stepen providnosti takođe varira. U svetu se najviše ceni baltički ćilibar. Burmanski ćilibar je obično neprovidan i tvrđi od Baltičkog- Unikatni komad ćilibara čija težina iznosi 15,25kg nalazi se u londonskom istorijskom muzeju.

O lečenju ćilibarom govore jos Plinije i Galen. Neki filozofi smatraju da je reč jantar natstala od reči „gintaris“ – zaštitnik od bolesti Ćilibar pomaže kod rada štitne žlezde, grla, otklanja glavobolju, zubobolju, balansira krvni pritisak. Radi kao prirodni antibiotik.

Sjajan je za rad mišića, kostiju. Primena jantaroterapije (lečenje ćilibarom) koristi se u onkologiji. Drevni Grci su ćilibar poistovećivali sa Suncem- Ćilibar je na Istoku predstavljao silu, veru i optimizam. Daruje vladaocu fizičku snagu, bodrost duha, pojačava zdravlje.

U današnje vreme česte primene ćilibara su radi balansiranja rada štitne žlezde, preporučuje se svim osobama čiji rad hormona treba da se stabilizuje, bebama se preporučuje radi opšteg zdravlja ali i prilikom rasta zubića, nema propratnog efekta: bola, balavljenja, plača, a zubići se pojavljuju.

Preporučuju se i tinejdžerima prilikom rasta umnjaka – definitivno se umanjuju bolovi. Pušači bi možda mogli da nose ćilibarske ogrlice, jer ćilibar prija grlu. Horoskopski znak: lav

Pogledajte ponudu Nakita od ćilibara na našoj internet prodanici – LINK

Ukoliko vas zanima naša aktuelna ponuda ili cena…

Predlažemo ako ste u mogućnosti da posetite našu malu i slatku antikvarnicu koja se nalazi u Sinđelićevoj 6 kod Vukovog spomenika. Pružićete nam iskreno zadovoljstvo a mi ćemo se potruditi da ispunimo očekivanja. Naravno uvek nas možete kontaktirati na email ili telefon 011/2439 600.