Antikvarnica - JelenaPlus Shop

Antikvarnica

Antikvitet se smatra isto predmet koji ima umetničku, zanatsku ili istorijsku vrednost. Antikviteti su po definiciji stari predmeti koji potiču iz antičkog sveta.

U antički svet spadaju kulture: Mesopotamije, Egipta, Palestine, Irana, Krita, stare Grčke i starog Rima. Ipak ovo je definicija u užem smislu. U širem smislu, danas, pod antikvitetima možemo smatrati sve stare predmete koji imaju određenu vrednost.

Antikviteti su sakupljani i čuvani još u antičkom Rimu (kada je vladalo veliko interesovanje za umetničke objekte iz Grčke), a zatim u vreme renesanse i klasicizma (kada je vladalo zanimanje za antički svet). U novije vreme, u drugoj polovini XIX veka, ponovo je ušlo u modu sakupljanje predmeta iz ranijih vremena.

Ukoliko vas zanima naša aktuelna ponuda ili cena…

Predlažemo ako ste u mogućnosti da posetite našu malu i slatku antikvarnicu koja se nalazi u Sinđelićevoj 6 kod Vukovog spomenika. Pružićete nam iskreno zadovoljstvo a mi ćemo se potruditi da ispunimo očekivanja. Naravno uvek nas možete kontaktirati na email ili telefon 011/2439 600.