Nakit od srebra i poludragog kamenja - JelenaPlus Shop

Nakit od srebra i poludragog kamenja

[lead]

Nakit čine ukrasni predmeti. To su obično predmeti koje ljudi stavljaju kao ukrase na telu, obući i odeći. Ranije su ih proizvodile zanatlije ili umetnici, danas se time bavi, ređe, primenjena umetnost, a sve se više proizvode masovno, u serijskoj proizvodnji.

[/lead]

[dropcap]Č[/dropcap]ovek je počeo sa ukrašavanjem, odnosno obeležavanjem svoga tela još u praistoriji, u početku su to bili oblikovani predmeti od kostiju, kamena ili školjki a kasnije se koristio metal i staklo.

Posebnu važnost iamao je nakit kod bliskoistočnih naroda, Sumeraca, Vavilonjana, Hetita, Egipćana. Bio je u upotrebi, naravno i kod antičkih naroda Grka, Rimljana, i drugih, a nastavio je da se upotrebljava i u Vizantiji i zapadnoevropskim feudalnim državama. Neki od tih predmeta su i do danas sačuvani.

U novijoj istoriji za nakit je više korišćeno drago kamenje i plemeniti metali odnosno umetnički predmeti izrađeni od njih.

Nakit je često bio i nacionalno obeležje, deo folklora i tradicije pa je to i do danas ostao. U dvadesetom veku je razvoj nauke i tehnologije doveo da stvaranja novih oblika i nove vrste nakita uz zadržavanje starih i njihovu modifikaciju.

U našoj antikvarnici ponudi imamo ogrlice, narukvice minđuše, prstenje…

[custom_pages entry_ids=“1413,1521,1428,1526,1661,1657″ template=“one_third“ hide=“summary,button_1″]

[box]

[box_header]

Ukoliko vas zanima naša aktuelna ponuda ili cena…

[/box_header]

[box_content]

Predlažemo ako ste u mogućnosti da posetite našu malu i slatku antikvarnicu koja se nalazi u Sinđelićevoj 6 kod Vukovog spomenika. Pružićete nam iskreno zadovoljstvo a mi ćemo se potruditi da ispunimo očekivanja. Naravno uvek nas možete kontaktirati na email ili telefon 011/2439 600.

[/box_content]

[/box]

[divider type=“classic-1″]

Galerija slika

[fbalbum url=“https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1549911738620265.1073741843.1469327560012017&type=3″]

[divider_top]